4 tapaa valmistaa autosi talvea varten

1Yksi tärkeimmistä asioista joita kylmien kuukausien alettua tulee tehdä, on valmistella auto talvea varten. Jos se tehdään säännöllisesti, se on suhteellisen nopeaa ja helppoa, ja se voi ehkäistä monia ongelmia ilmaantumasta juuri pahimmilla mahdollisilla hetkillä, jolloin saatat pahimmassa tapauksessa jäädä tien poskeen

Tarkista jäähdytinneste – yksi eniten laiminlyödyistä asioista ajoneuvon talvihuollossa on pakkasnesteen oikean määrän tarkistaminen.

Tarkista akku – kylmät talvikuukaudet verottavat viallista akkua lisää. Jos akkusi on tuottanut aiemmin jonkinlaisia ongelmia, sen vaihtaminen uuteen on tärkeää. Tarkista nesteen määrä ja täytä se tarvittaessa huollettaviin akkuihin tarkoitetulla akkuvedellä, ja varmista että liitännöissä ei ole korroosiota. Mikäli sinulla on yhtään epäilyksiä, vaihda akku uuteen.

Vaihda öljyt – riippuen asuinpaikastasi, sekä kesien ja talvien ankaruudesta, saatat hyötyä vaihtamalla kevyemmän viskositeetin omaavaan öljyyn, joka auttaa vähentämään rasitusta kylmäkäynnistyksessä jota liian sitkeä öljy aiheuttaa. Tarkista autosi käyttöohjekirjasta valmistajan talviolosuhteille suositteleman öljyn viskositeetti.

Vaihda talvirenkaat – Kesä- ja talvirenkailla on suuria eroja, kun alkaa sataa vettä ja lunta, ja jäätä muodostuu. Talvirenkailla ei ole suurta vaikutusta ainoastaan turvallisuuteen ja käsittelyyn, vaan ne vaikuttavat myös kulumiseen. Katso myös renkaiden kierrätys suomessa saadaksesi lisätietoa, kun vanhat renkaasi ovat kuluneet ja vaihdettava.

Tags: ,

Leave a Reply